FINNER DU IKKE DET DU LETER ETTER? BRUK DEN NYE NETTSIDEN!

TIL NYE SIDEN

Arbeidstøy for kvinner laget av kvinner

Hvordan ting i dag ser for kvinner i bransjen?
Vi har for tiden ser en klar trend der flere og flere kvinner velger å jobbe innenfor fagarbeids bransjen. Forretningsområdet har lenge vært dominert av menn, men det er ingen tvil om at kvinner, til tross for sin minoritet, har rett til det samme utvalget når det gjelder arbeids klær.

Hva får Blåkläder igjen for å utvide sitt nettverk med kvinner aktive i byggeindustrien?
Å l
ytte til behovene til sluttbrukeren er viktig for oss når vi utvikler klær. Selvfølgelig kan vi designe og utvikle nye produkter, men med flere tilbakemeldinger fra kvinner i rekrutteringskampanjen, er vi i stand til å gå videre når det gjelder kvalitet, funksjon og passform. Jeg ønsker virkelig å understreke at kvinnene vil være av stor betydning i vår fremtidige satsing på arbeidsklær for kvinner.

Hva kan de kvinnelige sluttbrukerne forvente fra Blåkläders damekolleksjon i fremtiden?
Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle og utvide sortimentet for alle yrker. Med tanke på kvinner, kan jeg si at vi er foreløpig bare på startblokkene i forhold til det som skal komme. Fremtiden ser lys ut for å si det mildt. Samtidig er vi veldig opptatt av å ikke sende forhaste nye produkter ut. Når et nytt produkt lanseres må det være godt planlagt og evaluert samt oppfylle alle krav som forventes av det, noe som kan ta tid.

Hva er utfordringene dere møter underveis?
Det er områder i utviklingen av kvinneklær som gjør prosessen litt vanskeligere, for eksempel sertifiseringer som er en forutsetning for at sluttkunden skal kunne bruke dem på jobb. Varselplagg er for eksempel ofte for store og brede for kvinner, men for at plagget skal bli sertifisert, er det ikke bare å fjerne en fluoriserende overflate for å gjøre plagget smalere. Utfordringen ligger i å finne kreative løsninger som oppfyller sluttbrukernes behov og forventninger. I tilfelle med brede varselplagg  har vi for eksempel på våre nye bukser, lagt et elastisk bånd med snøring i bunnen for å hindre dem i å blir for store.

Det er ikke noe nytt at menn og kvinner har ulike kroppsfasonger, men det er forskjellige kroppstyper hos kvinner, noe som gir oss en stor utfordring i vår ambisjon om å produsere klær som passer alle, uavhengig av kroppen. Basert på vår ambisjon, er en viktig detalj i vårt nye varsel sortiment bukselinningen. Vi har lagt en elastisk midje funksjon som gjør at buksen til å bli mer tilpasningsdyktig til ulike kroppsfasonger.

Hvorfor ikke konsentrere seg om rosa, rød og mer kromatiske farger for klær rettet mot kvinner?
Bortsett fra passform, har vi ikke gjort noen forskjell mellom menn og kvinner når det kommer til arbeidsklær. Det er absolutt ingenting galt med, for eksempel fargen rosa, men hvis vi lanserer noe i en annen farge, vil det være i mennenes sortiment også. Hvem sier at du vil ha rosa kjeledress bare fordi du er en kvinne?

Hvordan vil du oppsummere Blåkläders damekolleksjon?
Det er ikke bra å jobbe en hel dag i klær som du ikke føler deg komfortabel i. Ved å bruke viktig tilbakemelding fra de fantastiske kvinnene i bransjen, ønsker vi å produsere plagg som gir samme komfort og funksjonalitet som gutta allerede har.